4dimarxikh

 

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ     ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

16/01/2020, ημέρα Πέμπτη

 

ws thn akrh tou oneirou 2019 2-1

 

 

 

 

 

 

 

AGGEIA BENAKI 230 360 inner

  • ΣΤ1΄, ΣΤ2΄: «Ως την άκρη του ονείρου»

Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Μία παράσταση με πολύ χιούμορ και τρυφερότητα, περιπέτειες κι ανατροπές, που αγγίζει σύγχρονα ζητήματα, όπως την ξενοφοβία και τη διαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα την παραμυθιακή δομή. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι αν πιστέψεις στο καλό, θα το συναντήσεις!

Ο μεγάλος μας ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, υποδύεται το φύλακα άγγελο της μικρής Πετρίνας και ερμηνεύει τις μουσικές συνθέσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής με άρπα, βιολοντσέλο, πιάνο, λαούτο, κιθάρες, μαντολίνο, μπαγλαμαδάκι, τρομπέτα, ντιτζεριντού, φυσαρμόνικα και άλλα πνευστά και κρουστά, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

 

 

  • Γ1΄, Γ2΄: «Συναρμολογώντας τα αρχαία αγγεία»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Μπενάκη

Πόσο παλιά είναι τα αγγεία του Μουσείου Μπενάκη; Ποιοι τα έπλασαν και τα διακόσμησαν; Τι ιστορίες μας μεταφέρουν μέσα από τις παραστάσεις τους; Άραγε αυτά τα αγγεία ανακαλύφθηκαν από τους αρχαιολόγους ακέραια, όπως τα βλέπουμε σήμερα στο Μουσείο; Ή βρέθηκαν σπασμένα σε κομμάτια, τα οποία στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων βρήκαν τη φροντίδα που τους ταίριαζε και έφτασαν να θυμίζουν τον παλιό, καλό «εαυτό» τους;
Σαν συνέχεια της μελέτης των εικόνων του βιβλίου της ιστορίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πολύπλοκη διαδικασία της συναρμολόγησης και της συντήρησης των αγγείων που αποτελούν βασική πηγή πληροφόρησής μας. Καθισμένα δίπλα στους συντηρητές κεραμικών θα συναρμολογήσουν και θα συγκολλήσουν αρχαία αγγεία μαθαίνοντας ορισμένα από τα πολύτιμα μυστικά της δουλειάς τους.

 

21/01/2019, ημέρα Τρίτη

2η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σχολικού έτους 2019/2020».

23/01/2020, ημέρα Πέμπτη

 

SYNAISTHIMATA METAIXMIO

 

 

 

prolhptikh odontiatrikh exetash

  •  Β1΄, Β2΄: «Συναισθήματα και συμπεριφορά», Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο

 

Διαδραστική αφήγηση, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της σειράς ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων και ανακαλύπτουν τις έννοιες της συνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας, του μοιράσματος, της υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας.

Στο τέλος κατασκευάζουμε όλοι μαζί έναν χάρτη συναισθημάτων ο οποίος μένει ως αναμνηστικό στην τάξη. Μαθητές και δάσκαλος μπορούν να ανατρέχουν σε αυτόν κάθε φορά που θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα!

 

 

 

 

 

 

  • Προληπτική οδοντιατρική εξέταση [Γ΄, Δ΄]

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Αφορά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου των τάξεων Γ΄-ΣΤ΄και πραγματοποιείται κατόπιν γονικής συναίνεσης.

Δεν απαιτείται βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

 

24/01/2020, ημέρα Παρασκευή

school-clipart-Bag-School-Clip-art

 

 

 

 

 

 

 

Η τσάντα στο σχολείο

27/01/2019, ημέρα Δευτέρα

main 88c3f-26

 

 

 

 

 

 

Κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας!

 

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά μας!

28/01/2020, ημέρα Τρίτη

paidikapaixnidia-mouseiosxolikhsekp-640x640

 

portreto-1-2-3

  • Α1΄, Α2΄: «Ζωντανεύοντας τα παλιά παιχνίδια» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

 

 

 

Πώς έπαιζαν παλιά τα παιδιά; Τι παιχνίδια είχαν; Ένα εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά τα παιχνίδια τα παλιά, τότε που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και υπολογιστές, όπως σήμερα! Στο τέλος τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια και θα παίξουν με αυτά μικροί και μεγάλοι μαζί!

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Δ1΄, Δ2΄: «Διαδραστικό πρόγραμμα για την τέχνη»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Γουλανδρή

 

Τα παιδιά γνωρίζουν έργα γνωστών ζωγράφων με στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, τη διεύρυνση της φαντασίας, την ενδυνάμωση του ψυχικού τους κόσμου με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και άλλων νέων δεξιοτήτων.

28/01/2020, ημέρα Τρίτη

prolhptikh odontiatrikh exetash

 

 

 

 

 

 

 

Προληπτική οδοντιατρική εξέταση [Ε΄, ΣΤ΄]

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

 

Αφορά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, των τάξεων Γ΄-ΣΤ΄και πραγματοποιείται κατόπιν γονικής συναίνεσης.

Δεν απαιτείται βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

 

30/01/2020, ημέρα Πέμπτη

treis-ierarxes-708

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Τιμούμε τους τρεις Ιεράρχες, προστάτες των γραμμάτων.

ΣΤ΄: Εκκλησιασμός των τμημάτων στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

Την ημέρα αυτή το σχολείο πρωινό και ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.