4dimarxikh

 

                                                                                                            Μοσχάτο 23/03/2020

pc       Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 39676/Δ2 από 20/03/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα "Διαβίβαση Οδηγιών για Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση" και με ευθύνη της Διευθύντριας του σχολείου σάς ενημερώνουμε

α) για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών των τμημάτων στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

β) για την πλατφόρμα e-class/ηλεκτρονική τάξη που αξιοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης για τη δημιουργία των ψηφιακών τους τμημάτων (ηλεκτρονική τάξη/Νομός Αττικής/Πρωτοβάθμια εκπαίδευση/4ο Δημ. Σχολείο Μοσχάτου)

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=8586

γ) για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών

Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.

https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

 

και παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα προκειμένου να ξεκινήσει η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών η οποία θα έχει κυρίως επαναληπτικό χαρακτήρα με στόχο να κρατήσει το παιδί την επαφή του με το σχολείο σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο!

 

Βήμα 1ο.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να μεριμνήσετε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες θα αποκτήσουν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα

https://register.sch.gr/students/ .

Για την εγγραφή του παιδιού χρειάζεστε τον Αριθμό Μητρώου ο οποίος αναγραφόταν στη βαθμολογία που πήρατε του Α΄ Τριμήνου. Αν για κάποιον λόγο δεν την έχετε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο mail του σχολείου. Στους γονείς της Α΄και Β΄Τάξης που δεν πήραν βαθμούς θα σταλεί προσωπικά σε mail.

 

Βήμα 2.

Στο αμέσως επόμενο βήμα οι μαθητές/μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ (από το πρώτο βήμα) θα πρέπει να εισέλθουν για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς (ηλεκτρονική τάξη) ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και την Δ/ντρια.

 

Βήμα 3.

Η Δ/ντρια μετά την απόκτηση του λογαριασμού ΠΣΔ από τους μαθητές:

α) εισέρχεται στη σελίδα διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών που διαθέτει στο ΠΣΔ,

β) επιλέγει τους/τις μαθητές/τριες μίας τάξης και

γ) αποστέλλει τους λογαριασμούς ΠΣΔ των μαθητών/τριών της τάξης αυτής στον/ στους

εκπαιδευτικούς της τάξης που διδάσκει/ουν τα μαθήματα.

 

Βήμα 4. Οι εκπαιδευτικοί της τάξης συνδέονται στην πλατφόρμα επιλογής τους (e-class) χρησιμοποιώντας τον υπηρεσιακό λογαριασμό που έχει ο καθένας στο ΠΣΔ, δημιουργούν το/τα ψηφιακό/α τμήμα/τμήματα στην πλατφόρμα επιλογής τους (e-class) και προσκαλούν σε αυτές τους/τις μαθητές/τριες με βάση τα ονόματα χρήστη (usernames) που τους έστειλε ο Διευθυντής/τρια του σχολείου. Οι μαθητές αποδέχονται τις προσκλήσεις και αυτομάτως εντάσσονται στο αντίστοιχο ψηφιακό τμήμα του/των εκπαιδευτικών.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Παρακαλούμε να έχετε επαφή και με την ιστοσελίδα του σχολείου όπου πολύ σύντομα θα ανεβάσουμε και άλλο υλικό για τα παιδιά.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες!

Με το καλό υγιείς να ξαναανταμώσουμε!

Για όποια βοήθεια, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail του σχολείου [Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.].

 

                                                                                  Με εκτίμηση

                                                                         Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                               Τσιφλίδου Σίσσυ