4dimarxikh

 

Νέα Σμύρνη 30/03/2020

 

Σας γνωρίζουμε ότι τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) από την έκδοση της παρούσης και μέχρι την ανάκλησή της:

α) Αναστέλλουν όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες που απαιτούν φυσική παρουσία μαθητών/τριών και,

 β) Λειτουργούν για τη διεκπεραίωση των υπολοίπων υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων όπως αυτές απορρέουν από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους

ΣΧΕΤ: α) Φ8/38091/Δ4/16-03-2020/ Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε., εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ., «Διαβίβαση Οδηγιών Υλοποίησης Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» β) 38510/ΓΔ4/17 -03-2020/Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε., εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ. «Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης»

γ) 2873/υ1/17-3-2020/Απόφαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, «Περιορισμένη Λειτουργία Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Τα Κ.Ε.Σ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη τα (β) και (γ) σχετικά, καλούνται να προβούν σε σχεδιασμό και οργάνωση εξ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης των γονέων και μαθητών/τριών, που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς τις υπηρεσίες τους πρώτη φορά, αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά (skype ή email) ή με τηλεφωνική επικοινωνία. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους/τις διευθυντές/ντριες των ΣΜΕΑΕ, συντονίζουν το προσωπικό των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. προκειμένου να παράσχουν τις αντίστοιχες εξ αποστάσεως υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνη τους

Στο πλαίσιο των άνωθεν προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του πληθυσμού λόγω της έξαρσης του COVID 19, παρακαλούμε τους γονείς που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα αξιολόγησης, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αξιολόγηση των παιδιών τους, που χρειάζονται Επαγγελματικό Προσανατολισμό ή συμβουλευτική υποστήριξη να μην προσέρχονται στην Υπηρεσία μας για το χρονικό διάστημα από 16/3/2020 έως τη λήξη των έκτακτων μέτρων, αλλά να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 213-1617480, 213-1617495 ή στο e-mail.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιαδήποτε αλλαγή των μέτρων, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

           

1 ΚΕΣΥ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση.