4dimarxikh

 

4ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου                                                                       9/09/2020

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

 

Όπως γνωρίζετε, το σχολείο μας, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID19, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριές του με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ). Πριν την έναρξη των μαθημάτων όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν καθώς και για το πώς θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην προσαρμογή των μαθητών και μαθητριών στη νέα πραγματικότητα.

 

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν διαφέρουν στο σύνολό τους από αυτά που πήραμε τον Ιούνιο του 2020, υπάρχουν όμως οι εξής σημαντικές διαφοροποιήσεις: επανέρχεται όλο το μαθητικό δυναμικό (δεν θα υπάρξουν υποτμήματα εκτός εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν), θα λειτουργήσει το κυλικείο και το ολοήμερο σχολείο (όταν τακτοποιηθούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό) και θα είναι υποχρεωτική (με εξαίρεση ορισμένων περιπτώσεων) η χρήση μη ιατρικής μάσκας (εννοούμε τις υφασμάτινες) στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου από το προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές και μαθήτριές του.

 

Οι μάσκες, καθώς και το ατομικό παγούρι, θα διανεμηθούν δωρεάν στους μαθητές του σχολείου. Επειδή, όμως, οι ανάγκες των παιδιών θα είναι αυξημένες, παρακαλούμε το παιδί να έχει τρεις τουλάχιστον καθαρές μάσκες μαζί του [διαβάστε παρακάτω].

 

Για τη χρήση της μάσκας

 

  • Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως την Γ΄ Δημοτικού, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Πού θα φοράμε μάσκα; Απαραίτητα στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου αλλά και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας, όταν υπάρχει συνωστισμός όπως, ενδεικτικά, κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα.
  • Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά διαστήματα να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά για «διάλειμμα μάσκας» ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των παιδιών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας.
  • Κατά τη διαδικασία υποστήριξης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή σχολικό νοσηλευτή, προκρίνεται η διαφανής, ολοπρόσωπη προστατευτική προσωπίδα ή ειδική υφασμάτινη μάσκα, με διαφανές πρόσθιο τμήμα στο μέρος του στόματος για τους μαθητές ή το προσωπικό, για τις περιπτώσεις όπου η χειλανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας. Οι συνοδοί μαθητών στα ΚΕΣΥ φέρουν υποχρεωτικά μια ιατρική μάσκα.
  • Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της απλής υφασμάτινης, μπορεί να προκριθεί από τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.
  • Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς καθώς και οι μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν την μάσκα τους, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά.
  • Υπενθυμίζεται επίσης, ότι για την προστασία της σχολικής κοινότητας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών. Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά για τη σωστή φροντίδα της μάσκας (βλέπετε επίσης και τις επικαιροποιημένες οδηγίες στην αρχική σελίδα):

 001 frontizw th maska mou

 

Η λειτουργία του σχολείου γίνεται τηρουμένων των ακόλουθων κανόνων και πρακτικών:

 

  • ο συστηματικός διαχωρισμός των τάξεων κατά την είσοδο-έξοδο από το σχολείο
  • η σταθερή χρήση αιθουσών από τους μαθητές με μετακίνηση εκπαιδευτικών εφόσον απαιτείται
  • σταθερή πραγματοποίηση διαλείμματος σε άλλο χρόνο
  • σταθερή συνύπαρξη -όσο το δυνατόν- των ίδιων μαθητών στο σχολείο κατά τη λειτουργία του
  • καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού [αίθουσα Πληροφορικής] μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών
  • ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος σε κάθε χώρο

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη μέρα που το παιδί θα έρθει στο σχολείο:

 

Α. τι θα πρέπει να έχει μαζί του από το σπίτι

 

  • Το κυλικείο μας θα λειτουργεί. Επομένως τα παιδιά θα μπορούν να αγοράσουν το κολατσιό τους την ώρα των διαλειμμάτων τους. Η χρήση μάσκας και απολυμαντικού, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων θα είναι υποχρεωτική στον εσωτερικό χώρο του κυλικείου.
  • Επίσης ΜΗΝ ξεχάσετε το νερό στο παγουράκι και ακόμα ένα μπουκαλάκι για τις ζεστές μέρες, καθώς οι βρύσες μας θα κλείσουν και θα εποπτεύονται από τον εφημερεύοντα ή εφημερεύουσα επειδή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,

 

Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.

 

Τις πρώτες ημέρες καλό θα είναι να έχουν μαζί τους και ένα δεύτερο μπουκάλι νερού. Όμως, μετά και από απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, οι εκπαιδευτικοί θα προσπαθήσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στο να γεμίζουν με ασφάλεια στις βρύσες τα παγουράκια τους και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.  Είσοδος στο κτίριο σε ώρα διαλείμματος δεν επιτρέπεται.

 

 

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020, Άρθρο 5

 

Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης

 

1. Τα κυλικεία λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, οι οποίες επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται με οδηγίες του ΕΟΔΥ που κοινοποιούνται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε κάθε περίπτωση:

 

α) Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής (π.χ. καλό και συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών, ιδιαίτερα πριν και μετά τον χειρισμό τροφίμων, εφαρμογή απολύμανσης επιφανειών).

 

β) Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει επίσης να εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης για πρόληψη της μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 (π.χ. αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19, χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός).

 

γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.

 

δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.

 

ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).

 

στ) Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

 

ζ) Συνιστάται οι μαθητές να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα χεριών μετά τη συναλλαγή με το κυλικείο και πριν τη λήψη του γεύματος. Είναι υποχρεωτική η ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος χεριών δίπλα στο ταμείο του κυλικείου, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές.

 

2. Η σίτιση μαθητών, όπου αυτή προβλέπεται, γίνεται σύμφωνα με τους υγειονομικούς όρους και τις συστάσεις της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως επικαιροποιείται και εξειδικεύεται με οδηγίες του ΕΟΔΥ που κοινοποιούνται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε κάθε περίπτωση με μέριμνα για την αποφυγή ανάμειξης και αλληλεπίδρασης μαθητών διαφορετικών τμημάτων κατά τη χρήση τραπεζαρίας, εάν υπάρχει. Εναλλακτικά, προκρίνεται η σίτιση των μαθητών σε άλλο χώρο (π.χ. στο θρανίο των μαθητών στην τάξη τους, στο προαύλιο τηρώντας την ενδεδειγμένη απόσταση κλπ.).

 

  • Καλό θα ήταν το παιδί να έχει μαζί του απολυμαντικά μαντιλάκια. Το σχολείο μας θα προμηθευτεί από την Σχολική επιτροπή απολυμαντικά για κάθε τάξη και χώρο, καθώς και υφασμάτινες μάσκες για κάθε παιδάκι. Σας ενημερώνουμε ότι -εκτός ορισμένων περιπτώσεων- η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς.

 

Β. Είσοδος στο σχολείο

 

Η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ από την οδό Πλάτωνος για όλες τις τάξεις.

 

Στην είσοδο τα παιδιά θα υποδέχονται οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί. Θα γίνεται η θερμομέτρηση και στη συνέχεια το παιδί θα πηγαίνει στην τάξη του. Δεν θα γίνεται πρωινή προσευχή στο προαύλιο. Στην τάξη του από τις 8:00΄-8:15΄ θα το περιμένει ο εκπαιδευτικός που έχει μαζί του μάθημα την πρώτη ώρα.

Η πόρτα μετά θα κλείνει.

 

Θερμή παράκληση: Αν ένα παιδί παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με αυτά του ιού (π.χ. πυρετό), ΜΗΝ το φέρνετε στο σχολείο μέχρι να διαπιστώσετε πού οφείλονται. Επίσης, ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά στην πόρτα και φεύγετε προτού διαπιστώσετε το αποτέλεσμα της θερμομέτρησης. Είναι σημαντικό να μπορούμε να έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας, όταν και όποτε χρειαστεί. Για αυτό τον λόγο επικαιροποιήστε τα διαθέσιμα τηλέφωνά σας.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗς ΤΑΞΗΣ Ή ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Οποιοδήποτε αίτημα των γονέων θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά ή μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

 

Γ. Στο διάλειμμα

 

Το σχολείο για τον περιορισμό της αλληλεπίδρασης μεταξύ των τάξεων και τμημάτων θα χωριστεί και θα λειτουργεί καθημερινά σε δύο ομάδες:

 

Α΄ ομάδα: Α1΄, Α2΄, Β2΄

 

Β΄ ομάδα: Β1΄, Γ1΄, Γ2΄, Δ1΄, Δ2΄, Ε1΄, Ε2΄, ΣΤ1΄, ΣΤ2΄

 

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ΟΜΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ Β΄ΟΜΑΔΑΣ

1ος

Πίσω πλευρά νέου κτιρίου Χειμάρας

 

Β1΄

2ος

Είσοδος νέου κτιρίου (σκάλες, στεγασμένος διάδρομος)

 

Γ2΄

3ος

Πέργκολα καγκελόπορτα

 

Γ1΄

4ος

Χώρος μπροστά από το κυλικείο και μέρος από τις κερκίδες

 

ΣΤ1΄

5ος

Παγκάκια κεντρικού τομέα και είσοδοι παλαιού κτιρίου

 

Ε2΄, ΣΤ2΄

6ος

Πίσω χώρος στρωμένος με χλοοτάπητα Χειμάρας

Α1΄, Α2΄

Δ1΄, Δ2΄

7ος

Χώρος στρωμένος με χλοοτάπητα - βρύσες

Β2΄

Ε1΄

 

Για να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο σωστά η τεχνική της απόστασης χωρίσαμε το προαύλιο σε 9 τομείς. Κάθε τμήμα θα κατεβαίνει με απόλυτη τάξη και θα περιορίζεται στον χώρο του τομέα του για το 15λεπτο διάλειμμά του. Το σχολείο θα λειτουργεί καθημερινά με δύο προγράμματα διαλειμμάτων: το ένα θα ξεκινά από τις 9:00΄ και το άλλο από τις 9:40΄. Με τη λήξη του διαλείμματος το κάθε υποτμήμα θα αποχωρεί σε σειρά και σε απόσταση 1,5 μέτρου για να επιστρέψει στην αίθουσά του.

 

Παιχνίδια ομαδικά την ώρα του διαλείμματος επιτρέπονται μόνο κατά τμήμα.

 

 

Α΄ΟΜΑΔΑ 4ου

[Α1, Α2, Β2]

Β΄ΟΜΑΔΑ 4ου

(Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

1η 8:15-9:00

[45΄]

1η 8:15-9:00

2η 9:00-9:40

[85΄]

Α΄ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

9:00-9:15

9:40-9:55

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

2η και 3η

9:15-10:00

10:00-10:45

[90΄]

3η 9:55-10:40

4η 10:40-11:25

[90΄]

Β΄ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

10:45-11:00

11:25-11:40

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

4η 11:00-11:45

5η 11:45-12:30

[90΄]

5η 11:40-12:15

[35΄]

Γ΄ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12:30-12:45

12:15-12:30

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

6η 12:45-13:15

[30΄]

6η 12:30-13:15

[45΄]

 

 

 

Δ. Μέσα στην τάξη το σχολείο εφαρμόζει, σύμφωνα με τις οδηγίες, και άλλες στρατηγικές όπως:

 

1. Αύξηση του διαστήματος μεταξύ των μαθητικών θρανίων. Πραγματοποιήσαμε αναδιάταξη θρανίων για μεγιστοποίηση του χώρου μεταξύ των μαθητών. Γυρίσαμε τα θρανία προς την ίδια κατεύθυνση για να μειώσουμε τη μετάδοση που προκαλείται από σταγονίδια που περιέχουν ιούς (π.χ. από ομιλία, βήχα, φτέρνισμα).

 

2. Άλλη βασική στρατηγική είναι ο περιορισμός της αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών τάξεων- τμημάτων. Θα πρέπει να επιδιώκεται η σταθερή συνύπαρξη των ίδιων ατόμων στον ίδιο χώρο. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε δραστηριότητες που φέρνουν σε επαφή μαθητές από διαφορετικά τμήματα/τάξεις.

 

3. Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών.

 

4. Οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας πλήρους λειτουργίας του πρωινού προγράμματος της σχολικής μονάδας θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για κανόνες υγιεινής δίνοντας έμφαση στην απόσταση, την υγιεινή των χεριών και τη χρήση της μάσκας ως υποχρεωτικού μέτρου προστασίας.

 

5. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτής.

 

Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, θα εφαρμόζεται υπό την εποπτεία του/της εκπαιδευτικού της τάξης, πριν από κάθε είσοδο και έξοδο των παιδιών από την αίθουσα.

 

Αλλαγή τμήματος δεν επιτρέπεται για κανέναν μαθητή.

 

6. Στη σχολική μονάδα καθορίστηκε ένας ειδικός χώρος στον οποίο σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να οδηγηθεί και να παραμείνει εκεί μέχρι την μεταφορά του οποιοδήποτε παιδί εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19 μέσα στο σχολικό κτίριο. Στον συγκεκριμένο χώρο θα υπάρχουν μάσκες, γάντια και αλκοολούχο αντισηπτικό. Προσοχή: το παιδί που θα παρουσιάσει συμπτώματα δεν είναι απαραίτητα και παιδί που έχει κορωνοϊό μέχρι αυτό να βεβαιωθεί από τον θεράποντα ιατρό και το μοριακό τεστ (μην ξεχνάμε τα συμπτώματα της γρίπης που είναι ακριβώς τα ίδια). Συνεπώς, χρειάζεται μια ευαισθησία και παιδαγωγικός χειρισμός από όλους μας στα παιδάκια που θα φεύγουν από το σχολείο για αυτό τον λόγο. 

 

Ε. Αποχώρηση

 

Η αποχώρηση θα γίνεται για όλα τα τμήματα στις 13:15.

 

  • Τα τμήματα Γ1΄, Γ2΄, Δ1΄, Δ2΄, Ε1΄, Ε2΄, ΣΤ1΄, ΣΤ2΄ αποχωρούν από την οδό Πλάτωνος με την εξής σειρά:

 

Κατά σειρά

Από δεξιά στην καγκελόπορτα

Από αριστερά στην καγκελόπορτα

1η αποχώρηση

Γ1΄

Γ2΄

2η αποχώρηση

Δ1΄

Δ2΄

3η αποχώρηση

Ε1΄

Ε2΄

4η αποχώρηση

ΣΤ1΄

ΣΤ2΄

 

Παρακαλούμε να βρίσκονται μπροστά οι γονείς του κάθε τμήματος και να μην παρεμποδίζονται από άλλους γονείς για να διευκολύνουμε τη διαδικασία και να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό.

 

 

 

 

 

 

  • Τα τμήματα Β1΄, Β2΄, Α1΄, Α2΄ αποχωρούν από την οδό Χειμάρας με την εξής σειρά:

 

 

Από αριστερά

Από

δεξιά

1η αποχώρηση

Β1΄

Α1΄

2η αποχώρηση

 Β2΄

Α2΄

 

Πρώτα και από αριστερά (στα παγκάκια), το Β1΄και Β2΄ τμήμα ενώ, συγχρόνως, από δεξιά (πλευρά του παρκινγκ του σχολείου) το Α1΄και Α2΄.

 

Παρακαλούμε να βρίσκονται μπροστά οι γονείς του κάθε τμήματος και να μην παρεμποδίζονται από άλλους γονείς για να διευκολύνουμε τη διαδικασία και να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό.

 

  • Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει προς το παρόν τμηματικά
  • Το Ωρολόγιο πρόγραμμα θα εφαρμόζεται κανονικά.

 

Ενημερώνουμε τους γονείς της Α΄ Τάξης ότι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων του σχολείου, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί των εκπαιδευτικών (webex). 

Για τις άλλες τάξεις αναμένουμε οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 210-9424603 και στο  mail  του  σχολείου  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά μας, Καλή δύναμη και Καλή συνέχεια!

 

                                                           Με εκτίμηση

 

Η Διευθύντρια του σχολείου                                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων