4dimarxikh

        4ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου                                                      Μοσχάτο 8/01/2021

 

epanaleitourgia 1 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

Σας ευχόμαστε ολόθερμα Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με εντολή της Υπουργού Παιδείας (έγγραφο με αρ. πρωτ. 797/ΓΔ4από 5/01/2021), τα δημοτικά σχολεία, Πρωινά και Ολοήμερα (συμπεριλαμβάνεται η Πρωινή Ζώνη), θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Κωδικός μετακίνησης 4

Για τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown από το Σάββατο το πρωί, επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, δόθηκε στα παιδιά από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας τον Νοέμβριο και περιέχει το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του/της μαθητή/τριας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, μετά από διαλογική συζήτηση και σύμφωνα με τις εγκύκλιες οδηγίες, αποφάσισε για την εύρυθμη και ασφαλή επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας τα ακόλουθα:

  1. Να παραμείνει η λειτουργία του σχολείου σε 2 βάρδιες με το ήδη αναδιοργανωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα.
  2. Να παραμείνει η πρωινή προσέλευση από τις 8:00΄-8:15΄π.μ., όπως είχε αποφασιστεί στην 5η Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων από 11-09-2020 όπου προβλεπόταν ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα προσέρχεται καθημερινά από την κεντρική είσοδο της οδού Πλάτωνος. Η λειτουργία της υπήρξε ομαλή και ασφαλής, χωρίς κανένα φαινόμενο συνωστισμού. Θα παραμείνει και η καθημερινή θερμομέτρηση των μαθητών-τριών.
  3. Η αποχώρηση των μαθητών-τριών να εξακολουθήσει να γίνεται από τις εισόδους της οδού Χειμάρας και της οδού Πλάτωνος. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με απώτερο στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου και την ομαλή αλλά και ασφαλή αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών, αποφάσισε:

α) η αποχώρηση των τριών τμημάτων (Α1΄, Α2΄, και Β2΄) από την οδό Χειμάρας να εξακολουθήσει να γίνεται στις 13:15΄. Πρώτα να αποχωρούν τα τμήματα της Α΄ Τάξης και να ακολουθεί το τμήμα Β2΄.

β) η αποχώρηση των τμημάτων από την οδό Πλάτωνος θα πρέπει να γίνεται πιο συντεταγμένα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των γονέων που παρατηρείται κατά την αποχώρηση των 9 τμημάτων. Στις 13:10΄τα τμήματα Β1΄, Γ1΄, Γ2΄, Δ1΄, Δ2΄, να κατεβαίνουν στον προαύλιο χώρο και να παρατάσσονται όπως ακριβώς έκαναν στην πρωινή προσευχή σε δυάδες αλλά μετωπικά της εισόδου. Στις 13:15΄ θα αποχωρεί πρώτα το Β1΄Τμήμα, έπειτα τα τμήματα της Γ΄ Τάξης, στη συνέχεια της Δ΄ και τελευταία τα τμήματα της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, που έχουν αδέρφια στα τμήματα των μικρότερων τάξεων που αποχωρούν, θα φεύγουν μαζί τους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των γονέων που ενδεχομένως θα περιμένουν να παραλάβουν και άλλο παιδί.

Παρακαλούμε πολύ για την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας τόσο κατά την παράδοση όσο και στην παραλαβή των παιδιών σας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η επιστροφή σε μια κανονικότητα, που όλοι προσδοκούμε προς όφελος των παιδιών μας, εξαρτάται κατά πολύ από τη συνεργασία γονέων και σχολείου. Για τον λόγο αυτό το σχολείο χρειάζεται τη βοήθειά σας σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων απόστασης, στην απαραίτητη χρήση μάσκας, στον τρόπο που θα στέκεστε στην οδό Πλάτωνος για να παραλάβετε τα παιδιά σας σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί, στο να μην καθυστερείτε να παραλάβετε το παιδί σας για να αποφεύγουμε τον συνωστισμό στην Πλάτωνος. Τα ίδια ισχύουν και για την είσοδο στην οδό Χειμάρας.

Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το σχεδιάγραμμα για την παραλαβή των παιδιών στο σχόλασμα από την οδό Πλάτωνος:

Κεντρικό προαύλιο Παράταξη Τμημάτων κατά την καθημερινή αποχώρηση στις 13:15΄

Ε1΄, Ε2΄, ΣΤ1΄, ΣΤ2΄

Γ1΄, Γ2΄, Δ1΄, Δ2΄

Β1΄

 

Είσοδος Οδού Πλάτωνος

[ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑ]

 

Γονείς Γ1΄

Γονείς Β1΄

Γονείς Γ2΄

Γονείς Δ1΄

Γονείς Δ2΄

Γονείς Ε΄

Γονείς ΣΤ΄

Κατά τη διάρκεια των βροχερών ημερών η προσέλευση να γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων του νέου κτιρίου να εισέρχονται από την κεντρική είσοδό του, όπου και θα γίνεται η θερμομέτρηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων του παλαιού κτιρίου να εισέρχονται από την κεντρική είσοδο παράπλευρα του κυλικείου, όπου και θα γίνεται η θερμομέτρηση.

β) Το μεσημέρι να γίνεται χρήση και των 5 εξόδων:

  • από την έξοδο της οδού Χειμάρας να αποχωρούν τα τμήματα Α1΄, Α2΄ και Β2΄.

Οι γονείς που παραλαμβάνουν παιδιά από την είσοδο της οδού Πλάτωνος να εισέρχονται από την καγκελόπορτα και να παραλαμβάνουν το παιδί τους από τις άλλες τέσσερις εξόδους με τον ακόλουθο τρόπο:

  • από την έξοδο του στεγασμένου διαδρόμου από την πλευρά του νέου κτιρίου ΜΟΝΟ οι γονείς του Β1΄.
  • από την έξοδο του νέου κτιρίου με τη σειρά οι γονείς των τμημάτων Γ2΄, Δ1΄, Ε2΄.
  • από την έξοδο Α του κεντρικού κτιρίου οι γονείς του ΣΤ2΄ και
  • από την κεντρική έξοδο του παλαιού κτιρίου δίπλα στο κυλικείο με τη σειρά οι γονείς των τμημάτων Δ2΄, Γ1΄, ΣΤ1΄και Ε1΄.

 

Για τα μέτρα πρόληψης κατά του covi19 ισχύουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ (λειτουργία σε βάρδιες με διαφορετικά διαλείμματα, απαραίτητη χρήση μάσκας εντός και εκτός του κτιρίου, καθαριότητα του κτιρίου, απολυμαντικά, αντιμετώπιση περιστατικού κτλ).

 

Παρακαλούμε μην ξεχνάτε ότι το παιδί πρέπει να έχει καθημερινά τουλάχιστον δύο μάσκες μαζί του.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄Τάξης, θα παραλάβουν σε σφραγισμένο φάκελο τη βαθμολογία του Α΄ Τριμήνου.

Για οποιοδήποτε θέμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά τις εργάσιμες ώρες στο 210-9424603.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας μας. Με τη βεβαιότητα της καλής συνέχειας, σας ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς και καλή επάνοδο στα παιδιά μας!

        Με εκτίμηση

      Η Διευθύντρια του σχολείου                                   Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

            Τσιφλίδου Σίσσυ