4dimarxikh

 

                                                                                                                     Μοσχάτο 10-05-2021

 olohmero2021 22

Ανακοίνωση

Θέμα: Εγγραφές στο Ολοήμερο σχολείο σχολικού έτους 2021-2022

 

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου με αριθ. πρωτ. Φ.7/51340/Δ1 από 10-05-2021 αναφορικά με τον προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου προγράμματος του επόμενου σχολικού έτους, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις (δεν χρειάζονται βεβαιώσεις εργασίας, μόνο η δήλωσή σας).
  • Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00΄), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων (συμπληρώστε την ώρα αποχώρησης στη δήλωσή σας, είναι σημαντική για να μπορέσουν να συγκροτηθούν τα τμήματα του Ολοήμερου).
  • Η τελική αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις (16:00΄) σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος.
  • Η φοίτηση των μαθητών/τριών του Ολοήμερου Προγράμματος και της Πρωινής Ζώνης διακόπτεται α) όταν ο/η μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, β) όταν ο γονέας/κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του και γ) όταν ο γονέας/κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του/της μαθητή/τριας κατά το β΄ 15/νθήμερο του Νοεμβρίου και το α΄ 15/νθήμερο του Φεβρουαρίου [περ΄ θ, παρ. 16, του άρθρου 11Α του ΠΔ 79/ 2017 (Α΄109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α΄142)].

 

Έντυπα και διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης εγγραφής μαθητή/τριας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα: 17 Μαϊου 2021

Έντυπο εγγραφής: Θα δοθεί την Τρίτη 11-05-2021 στα παιδιά που ήδη φοιτούν στο Ολοήμερο, αλλά και σε όσα το ζητήσουν από τον δάσκαλο ή τη δασκάλα τους. Μπορείτε, αν θέλετε, να το κατεβάσετε και εδώ. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να το συμπληρώσετε έγκαιρα και να το στείλετε με το παιδί στο σχολείο για να το παραδώσει στον δάσκαλο ή τη δασκάλα του.

Μην παραλείψετε, όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε την πρωινή ζώνη (7:00΄-8:00΄ το πρωί).


Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του/της οικείου/ας Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

                                                                                                              Με εκτίμηση

                                                                                                 Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                                                          Τσιφλίδου Σίσσυ