4dimarxikh

 

 

 

                                                                                                                Μοσχάτο 13-05-2023

Επιστολή προς γονείς της Β΄ και Γ΄ Τάξης

Θέμα: Προγραμματισμός μαθήματος κολύμβησης σχολικού έτους 2023-24

 

 

kolymbhsh001

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 

     Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού για την εφαρμογή του μαθήματος της κολύμβησης στο μάθημα Φυσικής Αγωγής των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης σχολικού έτους 2022-23, καθώς και της Δ΄Τάξης εφόσον υπάρξει η δυνατότητα, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που θα παραλάβουν έντυπη τη Δευτέρα 15-05-΄23 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄και Γ΄Τάξεων. Η δήλωση αφορά στην άδεια μετακίνησης των μαθητών/τριών προς και από το κολυμβητήριο.

Θα πρέπει να την παραδώσετε το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 23 Μαϊου 2023 στην εκπαιδευτικό της τάξης του παιδιού σας.

 

Με τη νέα σχολική χρονιά και πριν αρχίσουν τα μαθήματα κολύμβησης:

α) θα ενημερωθείτε για το ποιο θα είναι το κολυμβητήριο και για το πότε και ποιες θα είναι οι ημέρες που θα πηγαίνουν τα παιδιά για να κάνουν το μάθημά τους. Η μετακίνηση θα γίνεται με πούλμαν, το μάθημα διαρκεί ένα τρίμηνο, γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί ένα διδακτικό δίωρο (περιλαμβάνει μετάβαση στο κολυμβητήριο, διδασκαλία του αντικειμένου και επιστροφή στο σχολείο), οπότε τα παιδιά σε ορισμένο από την υπηρεσία τρίμηνο, μία συγκεκριμένη εργάσιμη ημέρα και για ένα συγκεκριμένο διδακτικό δίωρο θα φεύγουν από και θα επιστρέφουν στο σχολείο με συνοδό τους τον/την εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής.

Για τα παιδιά που δεν θα συμμετέχουν, θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη για τις ώρες παραμονής τους στο σχολείο μέχρι να επιστρέψει το τμήμα τους. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ο γονιός είναι μόνο υποχρεωμένος να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τον αθλητικό σάκο, ο οποίος θα περιέχει:

  • Μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό)
  • Κολυμβητικό σκουφάκι
  • Κολυμβητικά γυαλάκια ( προαιρετικά)
  • Σαγιονάρες
  • Μπουρνούζι ή πετσέτα
  • Μάλλινο σκουφάκι (όλες τις περιόδους)
  • 2ο ζευγάρι κάλτσες
  • 2η αλλαξιά ρούχων (προαιρετικά)
  • Χτένα

β) πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα θα δοθούν στα παιδιά και έντυπες οδηγίες (τι χρειάζεται να έχουν μαζί τους, τι θα πρέπει να γνωρίζουν, πρόσθετοι κανόνες υγιεινής, τι θα πρέπει να προσέχουν γενικά).

 

Σημείωση: Την προηγούμενη χρονιά, αν και υπήρξε προγραμματισμός για το β΄τρίμηνο, δυστυχώς τα μαθήματα δεν έγιναν σε κανένα από τα σχολεία του Μοσχάτου-Ταύρου επειδή ο διαγωνισμός για τη μετακίνηση των παιδιών κρίθηκε, για λόγους που δεν μας κοινοποιήθηκαν, άγονος. Ελπίζουμε φέτος να μην υπάρξει το ίδιο πρόβλημα και τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν και για τις δύο τάξεις.

                                                                                                

                                                                                                   Με εκτίμηση

                                                                                  Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                                             Τσιφλίδου Σίσσυ